Mode

Besparen op winterkleding? 4 praktische tips

Als werkende moeder zie ik op tegen eind september als het kouder wordt en de winterkleding van zolder wordt gehaald. Nadat ik geld heb uitgegeven aan back-to-school kleding, is mijn budget voor winterkleding vaak krap. Hier zijn enkele manieren die ik heb gevonden om geld te besparen op winterkleding.

1. Ben proactief voor de winter

Als je een beetje op mij lijkt heb je waarschijnlijk tot het laatste moment gewacht om warme kleding te kopen. Het kostte me veel tijd om deze kostbare gewoonte te doorbreken. In plaats van te wachten op het einde van de herfst, kun je beter gaan winkelen in de uitverkoop in januari, februari of maart. Dit is het moment waarop retailers ruimte proberen te maken voor zomervoorraad en merkartikelen van goede kwaliteit te koop aanbieden voor belachelijk hoge kortingen.

Winterlaarzen worden na de herfst- en winterseizoenen vaak tegen grote kortingen gekocht. Ik merk echter dat de gebruikelijke maten voor tieners of volwassenen aan het einde van het seizoen wel moeilijk te vinden zijn.

2. Draag eens wat anders

Kringloopwinkels zijn een prachtige plek om meer winterkleding van goede kwaliteit te vinden. Sommige winkels draaien alleen op donaties en veel van deze artikelen zijn afkomstig van de verkoop van onroerend goed. Ooit vindt je ook ongedragen kleding met de kaartjes er nog aan, evenals veel licht gebruikte items. Oudere jassen gemaakt van wol zijn ook te vinden in kringloopwinkels voor ver onder de prijs van het kopen van een nieuwe jas. Vaak hebben die jassen ook een meer tijdloos design.

3. Geef geen geld uit aan trends

Als de kinderen klein zijn, zijn ze dol op de nieuwste populaire personages. Het kleine broertje van je dochter zal Elsa echter waarschijnlijk niet op zijn winterjas willen dragen, zelfs als die Elsa-jas lang genoeg meegaat om door te geven. Deze artikelen zijn ook duurder, omdat de fabrikant de kosten in rekening brengt voor het merk of de licentiekosten. Trendy kinderkleding die betaalbaar is, gaat echter vaak niet het hele seizoen mee. Blijf bij effen kleuren en kwaliteitskleding zonder thema. Dit helpt je geld te besparen en stelt je in staat om de kledingstukken door te geven aan andere generaties.

4. Delen in plaats van kopen

Je kunt gemakkelijk een kledingruil organiseren met familie, vrienden of zelfs buren. Dit is de beste manier om gratis kleding te krijgen en kleding die je niet meer draagt kwijt te raken. Mijn vrienden hebben dezelfde smaak in kleding en soms krijg ik items die nog nooit zijn gedragen. Accessoires zoals handtassen en sieraden kunnen in de mix worden opgenomen om uw kledingruilfeest nog spannender te maken. Dit is ook een goed moment om die trui weg te doen die je oma gaf zonder haar gevoelens te kwetsen.

Ik hoop dat deze lijst je een aantal goede ideeën heeft gegeven voor het komende winterseizoen. Mijn doel was om jou te helpen besparen, zodat je meer geld in je budget hebt voor leuke winteractiviteiten.

Gerelateerd artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button