Reizen

Vakantie in eigen land: De 5 mooiste plekken in Nederland

Voor een leuke en mooie vakantie hoef je niet altijd ver weg te gaan. Ook in Nederland valt nog genoeg te ontdekken van karakteristieke steden en dorpjes tot prachtige landschappen. Nederland heeft zo veel meer te bieden dan je misschien denkt. Hieronder de 5 mooiste plekken van Nederland (al zijn het er nog zo veel meer).

Vind jouw ultiem vlieg- of autovakantie op suntip.nl

1. Amersfoort, Utrecht

Amersfoort staat bekend om haar goed bewaarde historische binnenstand, prachtig omringd door een gracht. Het is een relatief kleine stad en daardoor uitstekend geschikt om er een dagje te vertoeven. Een van van de bezienswaardigheden is de Koppelpoort naar de ingang van de stad. Deze oude poort maakte vroeger onderdeel uit van de echte stadsmuur waarlangs je om de kern van Amersfoort kunt lopen. Niet alleen bevat Amersfoort veel middeleeuwse bouwwerken, maar ook unieke winkeltjes en is de stad uitgeroepen tot leukste winkelstad van Nederland.

2. De Pelen, Noord-Brabant en Limburg

Op de grens van Noord-Brabant en Limburg vormen verschillende bekende en minder bekende pelen zoals de Mariapeel, Deurnsche Peel en Nationaal Park Groote Peel een indrukwekkend moeraslandschap. Hier laat het landschap zich lezen als een geschiedenisboek. Het overgrote deel van het veenmoeras werd vroeger door turfstekers afgegraven en als ‘het goud van de Peel’ verkocht. De sporen hiervan zijn nog overal zichtbaar.

Vroeger waren de pelen een ondoordringbaar moeras, nu is het juist een landschap van water, heidevelden, zandruggen, berken en open vlaktes begroeid met pijpenstrootje. Een waar paradijs voor de echte natuurliefhebbers en wandelaars.

3. Bourtagne, Groningen

De geschiedenis komt echt tot leven in Bourtagne. Deze oude kleine vestingstad is gebouwd in de 16e eeuw en sindsdien nog nooit ingenomen door bezetters. Veel oude bezienswaardigheden zijn bewaard gebleven, maar eigenlijk is heel Bourtagne een grote stap terug naar 16e eeuw.

4. Nationaal Park Duinen van Texel, Texel

Bijna iedereen is wel al eens op Texel geweest, maar wist je ook dat dit unieke waddenlandschap UNESCO werelderfgoed is? De variatie in natuur die Texel te bieden heeft komt helemaal tot zijn recht in het Nationaal Park Duinen van Texel. De perfecte locatie voor een heerlijke wandeling of fietstocht. Je verwacht het misschien niet, maar het landschap is erg varieren van prachtige zandduinen tot bos en heide.

5. Kasteel de Haar, Utrecht

We sluiten deze toch wat korte en diverse lijst af met Kasteel de Haar in Utrecht. Dit in uitstekend staat verkerende kasteel is tevens ook het grootste kasteel van Nederland. Door de jaren heen is dit uitgestrekte landgoed erg populair onder beroemdheden en tegenwoordig fungeert het vaak als trouwlocatie. De unieke combinatie van het prachtige kasteel en de fraai aangelegde tuinen en parken maken het met recht een van de mooiste plekken van Nederland.

Op vakantie in eigen land

Schrap dus een keer die verre vakantie en ga op vakantie in eigen land. Er valt nog zoveel moois te ontdekken en vaak nog op steenworp afstand ook. Weet je niet waar je, je reis moet beginnen? Bekijk dan eens alle opties van Droomparken.

Gerelateerd artikelen

Back to top button