Reizen

Vijf tips voor een wandelvakantie

Het inpakken van je tas of koffer voor een wandelvakantie kan doorgaans voor de nodige stress zorgen. Vergeet ik niets? Passen alle spullen wel in mijn koffer? Neem ik niet te veel mee? Wat kan ik niet kopen in het land waar ik heenga? Zomaar enkele vragen die tijdens het inpakken door je hoofd kunnen spoken. Om inpak-stress te voorkomen lichten we hieronder vijf tips uit die voor iedere wandelvakantie van pas komen.

Vind jouw ultiem vlieg- of autovakantie op suntip.nl

Goede wandelschoenen

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de wandelvakantie zijn goede schoenen. Voorkom dat je al na één dag last krijgt van blaren en schaf goede wandelschoenen aan. Deze kun je herkennen aan een prettige instap, een stevige zool, goede ventilatie en comfortabele voetbedden. Als je de schoenen aan hebt, moeten deze goede grip bieden en uiteraard fijn om je voeten passen. Tip; draag je wandelschoenen niet voor het eerst op de wandelvakantie, maar zorg ervoor dat je ze ingelopen hebt voordat je ze gebruikt op je vakantiebestemming. Als je in normale schoenen steunzolen draagt, is het handig om deze ook in de wandelschoenen te leggen.

Wandeloutfit

De kleding die je draagt tijdens een wandelvakantie is ook van grote invloed op het wandelgemak. Je kunt te maken krijgen met allerlei weersomstandigheden; van frisse ochtenden tot warme zomeravonden en van felle zon tot flinke regenbuien. Het is daarom raadzaam om te werken met laagjeskleding, zodat je eenvoudig een laag aan of uit kunt trekken. Een voorbeeld van basiskleding is een sneldrogend shirt in combinatie met een fleecejas. Het is vooral belangrijk dat je tijdens het wandelen prettig kunt blijven bewegen en de kleding niet schuurt. Met een afritsbroek kun je meerdere kanten op.

Kies een passende tas

Tijdens het wandelen wil je natuurlijk een aantal spullen meenemen. Zeker als je een langere afstand loopt, is een goede rugzak onmisbaar. Waar je op moet letten is of de schouderbanden stevig genoeg zijn en de inhoud van de rugzak groot genoeg is. Wil je als directeur of bedrijfseigenaar jouw werknemers een heerlijke vakantie gunnen? Dan vormt een passende tas een mooi cadeau, om bijvoorbeeld net voor de zomervakantie aan je collega’s te geven. Voor de échte wandelaar is een rugzak ideaal, terwijl sporttassen bedrukken een goed alternatief is voor de nóg sportievere medewerkers. Zijn je medewerkers al voorzien van een goede wandelrugzak, dan is koeltassen bedrukken een origineel idee. Zet er bijvoorbeeld een persoonlijke naam of je bedrijfslogo op. Koeltassen zijn een ideale weggever als het gaat om het koelhouden van drankjes of voedsel.

Drinken = belangrijk!

De meeste rugzakken hebben aan de zijkant vakken, waarin je praktische attributen een plek kunt geven. De doorgewinterde wandelaar zal het ongetwijfeld herkennen, maar goed drinken is basisregel nummer één als je gaat wandelen. Vooral op warmere dagen en bij een lange wandeltocht is het belangrijk om voldoende te drinken. Een goedgevulde water- of thermosfles biedt dan uitkomst. In de winter kun je een warme kop thee of heerlijke thermosbeker met koffie meenemen.

Plek over in de rugzak?

Tot slot de attributen om in je rugzak te stoppen. Spullen die je met regelmaat nodig hebt én niet al te zwaar zijn: een EHBO-setje, een mobiele telefoon, een powerbank, zonnebrand, een fluitje, een wandelkaart en eten zoals een energiereep of fruit. Mocht je nog plek over hebben, kun je de rugzak verder aanvullen met een verrekijker, een fotocamera en eventueel zwemkleding als je een frisse duik wilt nemen. Veel wandelplezier gewenst!

Gerelateerd artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button