Reizen

Onderwerp: De grootste sportevenementen van 2022

In 2022 vinden weer een aantal van de grootste sportevenementen plaats, waaronder de langverwachte WK in Qatar, die vanwege de slechte weersomstandigheden in het land is verschoven van de gebruikelijke datum in juni naar november. Beijing stond begin dit jaar ook opnieuw weer in de schijnwerpers als de stad die de Olympische Winterspelen als ook de Paralympische Spelen organiseerde. 14 jaar gelden was Beijing ook al het toneel van de Olympische Zomerspelen en is de eerste stad die beide evenementen organiseert.

Andere belangrijke evenementen in 2022 zijn onder meer het uitgestelde UEFA-evenement voor vrouwen in Engeland, het Wereldkampioenschap Twenty20 voor mannen en we kijken natuurlijk allemaal uit naar de 2e editie van de Formule 1 op Zandvoort. We lichten een paar van de meest prachtige en grootste sportevenementen in 2022 uit.

WK 2022 in Qatar

Er is al veel geschreven over de omstandigheden rondom de WK in Qatar, maar iedereen kijkt er toch wel naar uit. Het grootste voetbaltoernooi van de wereld zal plaatsvinden van 21 november tot en met 18 december. In totaal doen er 32 landen mee en zij gaan spelen in 8 verschillende stations verdeeld over 5 speelsteden. Qatar is een land van uiterste en dat zie je ook in het astronomische budget dat Qatar bereid is te investeren in dit WK, meer dan 150 miljard!

De temperatuur kan wel parten gaan spelen aangezien het in deze voor ons relatief koude maanden het in Qatar gemiddeld nog 29 graden is.

2022 ICC Mannen T20 World Cup in Australië

Veel velen niet bekend, maar de Cricket is een van de grootste sproten van de wereld, het valt misschien in het niets met de hoeveelheid voetbalfans (3,5 miljard), maar de nummer 2 sport van de wereld heeft meer dan 2,5 miljard fans wereldwijd. Deze sport is vooral erg bekend in Oosterse landen waaronder India en Pakistan. Australië is de host van deze voor de 8e keer georganiseerde World Cup welke gehouden zal worden van 16 oktober tot en met 13 november.

Formule 1

Formule 1 is wereldwijd meer booming dan ooit te voren, mede door het succes van Drive to Survive op Netflix is de markt in Amerika helemaal opgesteld. Dit jaar zijn er zelfs 2 Grand Prix in Amerika, waarvan Miami al verreden is en op 23 oktober staat de Grand Prix op het Austin Circuit in San Antonia Texas op het programma. Voor 2023 zal er ook een Grand Prix verreden worden in Las Vegas, scheurend op de iconische Strip. Wil je het toch wat dichter bij huis zoeken dan zijn er nog genoeg complete formule 1 reizen te vinden om aan je snelheidstrekken te komen.

MotoGP in Nederland

We blijven in Nederlandse sferen want naast dat de Formule 1 neerstrijkt in Zandvoort wordt er ook een MotoGP verreden op, waar anders dan het prachtige TT Circuit in Assen. De race zal gereden worden op 26 juni en gezien de relatief minimale verschillen beloofd dit een waar spektakel te worden.

Naast deze hoofdrace is er ook een Nederlands tintje in het voorprogramma de Moto2 te zien met de 16-jarige Zonta van de Goorbergh. Wat goed is komt snel, dus hopelijk is deze jonge coureur snel in de hoofdklasse terug te zien.

Een prachtig sportjaar

Eens in de zoveel jaar is er zo ontzettend veel sport volgepakt in een zomer zoals deze. Laten we hopen dat het een prachtig spektakel gaat worden en de wereld weer kan verbroederen en los kan komen van de Covid-19 jaren.

Gerelateerd artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button