TuinWonen

Wanneer kun je het beste een hedera planten?

De beste tijd om een hedera (oftewel klimop) te planten is altijd! Hij groeit overal en hoeft niet in het juiste seizoen geplant te worden. Maar als je wilt dat hij lang meegaat raden we hem aan in het voorjaar te planten, zodat hij tijdens de lente en zomer genoeg tijd heeft om zijn groeicyclus te beginnen.

Een hedera planten kan altijd

Als je echter bang bent dat je klimop in de winter bevriest of als je gewoon vooruit wilt lopen op het tuinwerk van volgend voorjaar, dan kun je hem gerust op elk moment van het jaar planten. Zorg er alleen voor dat je bij het planten royaal water geeft en voor voldoende zonlicht zorgt voor een optimale gezondheid. Een mestbeurtje is niet nodig.

Beperk de hoogte van de hedera

Hedera planten kunnen in hoogte worden beperkt door de top, of uitlopers van de plant af te knippen. Dit bevordert de vertakking en zorgt voor een vollere, compactere hedera met nieuwe jonge en groenen uitlopers.

Een hedera onderhouden

Het onderhoud van een hedera is geen uitdaging, want een flinke snoeibeurt in het voorjaar en misschien in het najaar is alles wat er nodig is. Je mag de plant gewoon ‘hard’ terugsnoeien naar wens, geen enkel probleem.

Hedera-planten kunnen op elk moment van het jaar worden geplant, zolang het maar correct gebeurt. Het onderhoud van een hedera is ook niet moeilijk; het enige wat misschien moet gebeuren is de plant af en toe flink terugsnoeien om zijn grootte en vorm te behouden! Dit maakt van de hedera een veel gemakkelijkere plant dan je misschien denkt.

Gerelateerd artikelen

Back to top button