Tech

Waarom zou je een refurbished iPhone kopen?

Artikel hightlights
 • Wat is refurbished?
 • De voordelen van een refurbished iPhone
 • De nadelen van een refurbished iPhone
 • Is een refurbished toestel een goede keuze?

De refurbished markt is al jaren in opkomst en nu ook de grotere reuzen zoals Coolblue zich erin mengen lijkt het erop dat de markt eindelijk volwassen aan het worden is. Maar waarom zou je kiezen voor een refurbished iPhone en niet gewoon een nieuwe of tweedehandse?

Wat is refurbished?

Een refurbished telefoon is niet zoals een normale tweedehands telefoon. Het kan bij een refurbished telefoon namelijk zo zijn dat deze door een klant is geretourneerd, omdat er een klein probleem was aan het toestel. Deze onvolmaaktheden worden vervolgens repareert door de fabrikant en hierdoor ontstaat er een refurbished product.

Dit is echter niet de enige manier hoe refurbished producten ontstaan, het kunnen ook echt tweedehands producten zijn, echter worden deze tweedehands producten compleet schoongemaakt en gecontroleerd op vaak meer dan 50 punten. Dit kan gaan van de behuizing en accu, welke vervangen wordt tot en met diepere interne onderdelen. Zodra alles vervangen en gecontroleerd is wordt de telefoon onderverdeeld in gradaties A, B of C. Staande voor; zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt.

Met name de iPhone is erg in trek in deze markt, dit komt omdat de restwaarde van iPhones over het algemeen nog vrij hoog liggen t.o.v. andere merken. En ook de aankoopprijs is fors waardoor het aantrekkelijker wordt om een refurbished model aan te schaffen.

De voordelen van een refurbished iPhone

 • Vanzelfsprekend de prijs. Een refurbished iPhone is een heel stuk goedkoper dan een nieuwe. Vaak scheelt dit al snel 30%.
 • De telefoon is professioneel gecontroleerd en gerepareerd, in tegenstelling tot een normale tweedehands telefoon.
 • Er zit vaak garantie op. In veel gevallen 2 tot ooit wel 3 jaar.
 • Het is een goede voordelige keuze als je gebruik maakt van een SIM-only abonnement en je toch een goede en nieuwere telefoon wilt zonder gebreken.
 • Naast alle cosmetische en technische controles moeten ook alle gegevens gewist worden. Je ontvangt dus een compleet frisse Refurbished iPhone.

De nadelen van een refurbished iPhone

 • Je zult moeten wachten op het volgende topmodel. Als je de allernieuwste iPhone wil is het onwaarschijnlijk dat deze snel beschikbaar is al refurbished model. Het duurt dan dus vaak enkele maanden voordat je het nieuwste model kunt aanschaffen.
 • Het kan zijn dat je een refurbished toestel niet kunt verzekeren. Dat gezegd hebbende, sommige verzekeraars dekken maar al te graag een refurbished telefoon, dus het is de moeite waard om even rond te shoppen.
 • De garantie is minder uitgebreid dan bij een nieuwe telefoon. Hoewel je bij sommige aanbieders 2-3 jaar garantie krijgt gaat het hierbij vooral op echt technische defecten. Let hier dus goed op bij de aanschaf.

Een refurbished toestel is een goede keuze

Als je alle voor- en nadelen tegen elkaar wegstreept kom je al snel tot de conclusie dat de aanschaf van een refurbished telefoon een goede keuze is. Afhankelijk van je budget kun je kiezen voor een hoger of lager model, maar wat je ook kiest je telefoon is altijd goed gecontroleerd op mankementen.

Gerelateerd artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button