HuisWonen

Met deze tips creëer je meer sfeer in huis

Als er iets is wat belangrijk is dan is dat wel een gezellige sfeer in huis. Het zorgt er niet alleen voor dat je je thuis voelt in je eigen huisje, maar het helpt je bijvoorbeeld ook om door de donkere winterdagen door te komen. Je interieur laat namelijk je persoonlijke stijl zien. Met de juiste aanpak is je inrichting binnen no-time knus en gezellig. En laten we eerlijk zijn, dat wil iedereen toch? Daarom geven we in deze blog een aantal tips om meer sfeer te creëren in jouw huis!

1. Combineer items met kleuren 

Laat warme kleuren terugkomen in je interieur. Dit kan bijvoorbeeld zijn in je meubels, maar ook in bepaalde muurverf en accessoires. Een knus huis begint bij de fundering. Kale, betonnen muren stralen weinig warmte uit. Maak daarom een kleurenpallet van kleuren die je mooi vindt. Mooie warme kleuren voor interieur zijn bijvoorbeeld: rood, bruin, oranje of oker. Combineer deze kleuren vervolgens ook in je accessoires. Heb je rood in je kleurenpalet? Dan kan je bijvoorbeeld rode rozen bestellen om extra sfeer te creëren. Zet de rozen op een mooie vaas, in het mooiste hoekje van de woning. 

2. Gordijnen 

Hele belangrijke sfeermakers in je woning, wat veel mensen vergeten, zijn de gordijnen. Je gordijnen kleden kale ramen aan. Stoffen gordijnen zijn daarnaast ook een stuk sfeervoller dan bijvoorbeeld rolgordijnen. Ook hier is het belangrijk dat je weer kleur in je interieur brengt. Kies voor een mooie warme effen kleur of maak gebruik van een patroon. Kies je voor een patroon? Zorg dan in ieder geval dat je niet een te druk patroon kiest. Je moet namelijk niet de eenheid verliezen!

3. Wanddecoratie 

Je wil natuurlijk niet dat de wanden op je af komen. Daarom is het belangrijk dat je de wanden nieuwe decoraties geeft. Je geeft de wanden al heel simpel een make over door er een echte blikvanger van te maken. Dit doe je door de wanden vol te hangen met wanddecoraties die goed bij elkaar passen en goed passen in de stijl van het huis. Denk bijvoorbeeld aan een mooie fotocollage in combinatie met mooie bloemen. Opties genoeg!

4. Planten & bloemen 

Planten en bloemen in huis gebruiken is een must! De planten in huis hebben veel positieve bijwerkingen, namelijk het bevochtigen van de lucht en het heeft ook nog eens eens positief effect op jouw gezondheid. Naast de positieve effecten brengt het natuurlijk ook gewoon leven in jouw interieur. Je haalt namelijk het buiten naar binnen en geeft jouw huis op deze manier meer groen en stijl. 

Gerelateerd artikelen

Back to top button