HuisWonen

Hoe lang gaat een wasmachine mee?

Hoe lang gaat een wasmachine mee? Dat is de vraag. Wasmachines zijn een cruciaal onderdeel van elk huishouden, maar hoelang een wasmachine mee moet gaan is afhankelijk van veel factoren. We kennen allemaal verhalen over mensen bij wie een wasmachine 25 jaar of zelfs langer meeging, meer geluk dan wijsheid als je het ons vraagt. Maar hoe gaat een gemiddelde wasmachine mee? En wat bepaald de levensduur van een wasmachine? Wij hebben de antwoorden op deze vragen.

Gemiddelde levensduur wasmachine

Gemiddeld gaat een wasmachine 10 tot 15 jaar mee. Over het algemeen gaan duurdere merken wasmachines langer mee, omdat deze een beter bouwkwaliteit hebben en andere materialen gebruiken. Gemiddeld moet een high-end wasmachine de wel minimaal 15 jaar meegaan. De gemiddelde levensduur van je wasmachine wordt door goed onderhoudt verlengt.

Wasmachine onderhouden

Je wasmachine heeft onderhoud nodig. Wasmiddel kan zich ophopen op de onderdelen van je wasmachine, vooral als je poedervormig wasmiddel gebruikt in plaats van vloeibare wasmiddelen. Er kan dan bij lagere temperaturen een kleverige bende ontstaan welke alle onderdelen met een laag sop bedekken. Om deze zeepresten te verwijderen is het aan te raden om elke maand je wasmachine op een hoge temperatuur te draaien van 90 graden.

Daarnaast is het ook belangrijk om de rubberen randen van de trommel schoon te maken en schoon te houden. In deze rubberen randen kan namelijk water blijven staan waardoor er schimmelvorming ontstaat. Deze schimmelvorming wil je niet op je kleding krijgen. Een volle trommel is ook niet aan te raden, omdat dit niet goed is voor de schokbrekers in de trommel. Nieuwe wasmachines beschikken vaak over een beladingssensor. Hieronder een aantal tips om mankementen en vroegtijdige reparatie aan je wasmachine te voorkomen.

Reinig je wasmachine regelmatig

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is het belangrijk om je wasmachine regelmatig te reinigen met een kookwas van 90 graden. Hierdoor lossen zeepresten op welke zich anders ophopen in je wasmachine. Een juiste dosering is ook cruciaal, je kunt beter zuinig zijn en volg altijd de instructies op van de verpakking.

Wasmachine ontkalken

Veel water in Nederland bevat kalk: de ene regio was meer dan de andere. Net zoals zeep hoopt kalk zich ook op in je wasmachine, vooral bij het warme-element. Door de ophoping van kalk moet je wasmachine steeds harder werken om het water op de juiste temperatuur te krijgen. Om je wasmachine te ontkalken heb je speciale producten, maar eens in de zoveel tijd wat azijn in je wasmachine doet al wonderen en dit is ook nog eens beter voor het milieu.

Watertoevoerslang vervangen

Een slechte waterafvoerslang is vanzelfsprekend niet goed, maar een slechte toevoer moet ook verholpen worden, deze kan namelijk verstopping veroorzaken. Het is aan te raden om je watertoevoerslang elke 4 tot 5 jaar te vervangen. Al hangt dit natuurlijk ook af van het aantal wasbeurten. Wil je de levensduur van de watertoevoerslang naar je wasmachine verlengen dan is het aan te raden deze geregeld goed door te spoelen.

Staat je wasmachine waterpas?

Niet het meest voor de hand liggende om te controleren, maar als je wasmachine niet waterpas staat kunnen de trillingen van de trommel schade toebrengen aan onderdelen in je wasmachine. Controleer dit elk jaar.

Levensduur wasmachine

Hoelang een wasmachine meegaat is afhankelijk van ook veel externe factoren. Maar als je alle bovenstaande tips goed opvolgt gaat je wasmachine een stuk langer mee. Zeker als je een duurdere wasmachine hebt gekocht wil je dat deze een lange levensduur heeft. Zo hoef je niet vroeger dan nodig een nieuwe wasmachine te kopen.

Beste wasmachine merk: Levensduur wasmachine per merk

Een beste wasmachine kiezen is als kiezen tussen Messi en Ronaldo. Het is een kwestie criteria die de beste wasmachine bepalen en voor elk individu zijn deze criteria anders. De keuze is de laatste jaren enorm toegenomen en dat maakt het kiezen van de beste wasmachine niet gemakkelijk.

De beste wasmachine volgens de consumentenbond is de Siemens WM14N075NL. We kijken niet graag naar verschillende types, omdat je dan door de bomen het bos niet meer ziet als je een nieuwe energiezuinige wasmachine gaat kopen. Wat belangrijker is dat is het merk. Met de populaire merken zoals Miele, Siemans en Bosch kun je niet fout gaat. Dit zijn allen gerenommeerde wasmachine merken.

Hoe lang gaat een Whirlpool wasmachine mee?

De gemiddelde levensduur Whirlpool wasmachine is volgens onderzoek van wassen 8,8 jaar met 1370 wasbeurten.

Hoe lang gaat een wasmachine van Miele mee?

De gemiddelde levensduur Miele wasmachine is een topper met 15,1 jaar en 2351 wasbeurten.

Philips wasmachine

Levensduur Philips wasmachine. Deze wasmachine gaat gemiddeld 12 jaar mee met 1780 wasbeurten

Haier wasmachine

Levensduur Haier wasmachine. Deze wasmachine gaat gemiddeld 10,4 jaar mee met 1669 wasbeurten.

Haier vs Miele

Een Haier of Miele wasmachine dat is de vraag. Kijkende naar onderzoek dan gaat de Haier wasmachine gemiddeld 10,4 jaar mee met 1669 wasbeurten. De Miele gaat gemiddeld 15,1 jaar mee met 2351 wasbeurten. Beide wasmachines ontlopen elkaar erg veel in gebruik en mocht je moeten kiezen tussen een Haier vs Miele wasmachine dan is een Miele wasmachine de betere keuze.

AEG vs Zanussi

Een AEG of Zanussi wasmachine dat is de vraag. Kijkende naar onderzoek dan gaat de AEG wasmachine gemiddeld 11,4 jaar mee met 1777 wasbeurten. De Zanussi gaat gemiddeld 10,9 jaar mee met 1701 wasbeurten. Beide wasmachines ontlopen elkaar dus niet veel en mocht je moeten kiezen tussen een AEG vs Zanussi wasmachine dan hangt dit vooral van de aanschafprijs af.

AEG vs Bosch

Een AEG of Bosch wasmachine dat is de vraag. Kijkende naar onderzoek dan gaat de AEG wasmachine gemiddeld 11,4 jaar als verwachte levensduur met 1777 wasbeurten. De Bosch gaat gemiddeld 12,4 jaar mee met 1929 wasbeurten. Beide wasmachines ontlopen elkaar iets in gebruik en mocht je moeten kiezen tussen een AEG vs Bosch wasmachine dan is een Bosch wasmachine de betere keuze.

Hoe lang gaat een wasmachine mee?

We kunnen concluderen dat goedkoop duurkoop is. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, want met goed onderhoud kom je een heel eind om slijtage te voorkomen wat op langere termijn voordelig is. Echter zijn Miele, Siemens en Bosch wasmachines superieur gezien de gemiddelde levensduur van een wasmachine en het aantal wasbeurten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een wasmachine mee?

De gemiddeld levensduur van een wasmachine is 10 tot 15 jaar. Over het algemeen gaan duurdere merken wasmachines langer mee, omdat deze een beter bouwkwaliteit hebben en andere materialen gebruiken.

Hoe onderhoud je een wasmachine?

1. Reinig je wasmachine regelmatig
2. Wasmachine ontkalken
3. Watertoevoerslang vervangen
4. Zet je wasmachine waterpas

Hoe lang gaat een Whirlpool wasmachine mee?

De gemiddelde levensduur Miele wasmachine is een topper met 15,1 jaar en 2351 wasbeurten.

Hoe lang gaat een wasmachine van Miele mee?

De gemiddelde levensduur Miele wasmachine is een topper met 15,1 jaar en 2351 wasbeurten.

Gerelateerd artikelen

Back to top button