HuisWonen

Een kunstkerstboom met sneeuw, mooi duurzaam en gemakkelijk

Wat voor de een een perfecte kerstboom is, is voor de ander lelijk en een ware nachtmerrie. Sinds de intrede van de kunstkerstbomen jaren gelden is niet veel meer over. De huidige bomen zijn tegenwoordig bijna niet meer van nep te onderscheiden op de iets wat perfecte vorm na.

Een kunstkerstboom is ideaal

Denk aan: geen dennennaalden op de grond, geen sap dat aan je handen kleeft, geen strijd om de boom in de standaard te krijgen, en geen water klotsen als je eindelijk de hele zaak hebt opgezet (dat wil zeggen, als je er zelfs maar aan denkt om water geven).

Als je gewend bent aan de traditie van een levende boom, kan het omarmen van ‘z’n nepboom’ een grote stap zijn weten we uit ervaring, maar je krijgt er ook veel voor terug.

Kunstkerstboom sneeuw

Er zijn 1001 verschillende kunstkerstbomen, maar toch wel de bekendste bomen zijn die van Black Box of Triump Tree. Deze zijn net even duurder, maar bij kunstkersbomen is het toch echt goedkoop is duurkoop. Zeker met het oog op de toekomst kun je jaren doen met een kwalitatieve nepboom.

Tips om je kunstkerstboom tot leven te brengen

De gemakkelijkste manier om je kunstboom eruit te laten zien als een echte boom, is door hem op strategische plekken te bedekken. Ga dit jaar dus wat zwaarder met de decoraties: denk aan slingers, sneeuw, kerstverlichting, dennenappels, ornamenten, een piek etc. Maar ook decoratieve echte stukjes kerstboom kunnen het geheel erg echt doen laten lijken.

Wat ons betreft is het niet de vraag of je een kunstkerstboom gaat kopen, maar wanneer. Niet alleen met het oog op traditie, maar ook een wereld die steeds gemakkelijker en duurzamer wordt is een kunstkerstboom een ‘groene’ en verantwoorde keuze. Ga je dit jaar toch nog voor de echt boom, zorg dan voor een boom met kluit, deze blijft niet alleen langer mooi, maar bij goed gebruik kan je deze ook weer planten zodat hij volgend jaar weer van de partij is.

Gerelateerd artikelen

Back to top button