HuisWonen

De voordelen van een visgraat laminaat vloer

De visgraat vloer is al enige tijd terug van weggeweest en dat begrijpen we heel goed, want een visgraat vloer is in alle opzichte een echte eye-catcher. Tegenwoordig zie je visgraat vloeren vaak in PCV uitvoering, maar visgraat laminaat behoord ook tot de mogelijkheid.

De geschiedenis van visgraat vloeren

De vroegste voorbeelden van het visgraatpatroon zijn te zien in de sieraden van de oude Egyptische elite en in stoffen uit het oude Italië. In het Romeinse Rijk werd het visgraatpatroon gebruikt in wegen om zo extreem duurzame en stabiele routes te creëren.

Vernoemd naar zijn gelijkenis met het skelet van een haring, bestaat het visgraatpatroon uit een opstelling van rechthoeken in een zich herhalend patroon. Echt booming wordt de visgraat als vloer in de 16e eeuw in Frankrijk. Daar stond het symbool voor status en elegantie en is er in menig Chateau een prachtige authentieke houten visgraat vloer te zien.

De voordelen van een visgraat laminaat vloer

In ontzettend veel woonprogramma’s duiken ze op en terecht, want visgraat laminaat is gewoon prachtig om naar te kijken. En omdat een vloer zo’n groot deel van je zichtveld inneemt is dit natuurlijk niet onbelangrijk. Naast wat voor de hand liggende voordelen zoals dat het gemakkelijk te reinigen is heeft visgraat laminaat nog zoveel meer voordelen.

Geschikt voor vloerverwarming

Of vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming heeft vooral met het materiaal te maken en de warmteweerstand. In combinatie met de juiste ondervloer zit het wel snor en is visgraat laminaat uiterst geschikt voor op vloerverwarming.

Verschillende kleuren en designs

Doordat laminaat een toplaag heeft die erop gezet wordt, is het mogelijk om allerlei verschillende designs en kleuren te creëren. Hierdoor kan het bijna niet anders dan dat er altijd wel een laminaat visgraat vloer bij zit die bij je past.

Lange levensduur en slijtvast

Laminaat vloeren zijn er in verschillende gradaties van slijtvastheid en hebben daarom een relatief lange levensduur van 15-25 jaar. Na z’n lange periode wil je waarschijnlijk toch je huis weer een keer van een (kleine) verbouwing voorzien.

Zelf te leggen

Je hoeft geen expert te zijn om een visgraat laminaat vloer te plaatsen. De visgraat laminaat vloeren van Floer werken namelijk met een Fastclick verbinding en zijn daardoor super gemakkelijk zelf te leggen. Dit in tegenstelling tot visgraat vloeren in PVC waarbij je eerst de ondergrond uiterst nauwkeurig moet egaliseren en daarna de PCV tegels op de geëgaliseerde vloer moet verlijmen, wat een zeer specialistische klus is

Laminaat visgraat vloeren creëren ruimte en een extra verfijnd uitstraling. Het geeft een prachtige combinatie van klassiek en modern en wat ons betreft het eerste wat op het lijstje gaat bij een kleine of grote verbouwing. Of gewoon omdat het kan natuurlijk.

Gerelateerd artikelen

Back to top button