HuisWonen

De ultieme gids voor het reinigen en onderhouden van tapijten in huis

Zien de tapijten en vloerkleden in huis er dof en groezelig uit? Is het al een tijdje geleden dat je ze voor het laatst een goede schoonmaakbeurt hebt gegeven? Dan is dit de perfecte gids voor jou! Thuis tapijten reinigen en onderhouden kan een ontmoedigende taak zijn, maar met de juiste kennis en tips hoeft dat niet zo te zijn. Om je te helpen hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Leer hoe je je tapijten mooi houdt en hoe ze langer meegaan in dit artikel. Lees snel verder!

Vermijd direct zonlicht 

Direct zonlicht kan een vloerkleed na verloop van tijd doen verbleken, dus is het belangrijk ze zoveel mogelijk uit direct zonlicht te houden. Als je geen andere keuze hebt dan de vloerkleden op een zonnige plek te laten liggen, probeer ze dan regelmatig te draaien om verkleuring zoveel mogelijk te voorkomen. 

Let op het aantal voetgangers 

Als je een druk huishouden hebt, is het laatste wat je wil dat de vloerkleden te snel vuil worden. Beperk het loopverkeer tot een minimum door gezinsleden aan te moedigen hun schoenen bij de voordeur uit te trekken. Zo voorkom je dat vuil, modder en ander vuil naar binnen wordt gesleept. Je kunt ook een deurmat voor de voordeur leggen om de viezigheid die via de schoenen naar binnen wordt genomen te beperken. 

Stofzuig regelmatig 

Regelmatig stofzuigen is een van de beste manieren om de tapijten schoon en netjes te houden. Je kunt de stofzuiger gebruiken om los stof te verwijderen dat anders in de tapijten vast komt te zitten en vlekken kan veroorzaken.

Hoe verwijder je vlekken

De beste manier om vlekken en morsen te verwijderen is zo snel mogelijk nadat ze zijn ontstaan. Hoe sneller je bij een vlek kunt komen, hoe gemakkelijker het te verwijderen is. Bij het kiezen van reinigingsproducten is het belangrijk om iets te kiezen dat veilig is voor het tapijt. Vermijd het gebruik van producten met te veel zeep, want dit kan een olieachtig residu achterlaten dat vlekken op jouw vloerkleden kan maken. Als je op zoek bent naar een grondigere reinigingsmethode, kan een stoomreiniger de perfecte keuze zijn. Deze zijn ideaal voor het verwijderen van hardnekkige vlekken en het opheffen van vuil tot diep in de tapijten. Zorg ervoor dat je het juiste reinigingsmiddel gebruikt wanneer je je tapijten reinigt met een stoomreiniger om vlekken te voorkomen.

Is er geen redden meer aan? Neem dan eens een kijkje bij FloorPassion voor een enorm aanbod aan prachtige vloerkleden en tapijten!

Gerelateerd artikelen

Back to top button