Tech

De enige Digital Business Card die je ooit nodig gaat hebben

De tijd van netwerken met papieren visitekaartjes is voorbij. De Digital Business Card doet haar intrede in het netwerk circuit, maar wat maakt deze slimme visitekaartje superieur aan de papieren variant en hoe werken ze? We kijken eerst naar de technologie genaamd NFC die dit mogelijk maakt.

Wat is NFC en hoe werkt het?

NFC staat voor Near Field Communication en is een manier om gegevens van het ene apparaat naar het andere te verzenden met behulp van radiogolven. Hoewel het vergelijkbaar is met Bluetooth, is het vele malen sneller en verbruikt het een pak minder energie.

De twee apparaten moeten echter wel dicht bij elkaar staan, want NFC werkt niet over lange afstanden. NFC werkt alleen als de twee apparaten binnen enkele centimeters van elkaar verwijderd zijn.

Passieve apparaten zoals NFC-tags, chips en ook visitekaartjes, kunnen worden gebruikt om informatie van het ene naar het andere NFC apparaat te sturen zonder dat ze voorzien hoeven zijn van stroom. Dit is dan ook hoe een Digital Business Card werkt. Via de passieve kaart en zonder stroom wordt de informatie verzonden, of eerder weggetrokken, door de smartphone en dus binnengehaald.

De voordelen van de slimme visitekaartjes

Een slimme Digital Business Card heeft veel overduidelijke voordelen, welke over het algemeen het tegenovergestelde zijn van de nadelen van het normale papieren visitekaartje.

Minder papier minder verspilling

De laatste decennia of eigenlijk al eeuwen gebruiken we papieren visitekaartjes en papier wordt zoals iedereen weet gemaakt van hout en dus bomen. Het meest teleurstellende hieraan is dat 80-90% van alle ontvangen visitekaartjes die uitgewisseld worden na een week al op de oud papier stapel of prullenbak belanden. Stel je voor hoeveel bomen er op wereldschaal hierdoor bespaart kunnen worden.

Wijzigen van gegevens

Een van de meest voor de hand liggende voordelen is het feit dat je de gegevens op de kaart kunt wijzigen. Stel je functie binnen een bedrijf veranderd dan verander je binnen secondes je gegevens, dit in tegenstelling tot een papieren kaartje wat je vanzelfsprekend opnieuw moet gaan afdrukken. Op deze manier kun je altijd en overal je gegevens up to date houden. En wat te denken van al die oude papieren visitekaartjes met oude informatie die ergens in de kast blijven liggen.

Je blijft hangen

Letterlijk, want gezien het bovenstaande percentage komt het er gewoon op neer dat bijna niemand je papieren visitekaartje bewaard. Stel je bent op een beurs en wisselt 20 visitekaartjes uit dan ‘overleven’ er slechts 2-4 de eerste week. Een echt blijvende herinnering is het helaas niet.

Een Digital Business Card zoals die van Mobilo geven een geweldige eerste indruk die blijvend is en compleet gepersonaliseerd. Een van de extra voordelen van deze kaart is dat je ‘m kunt verbinden met duizenden apps en tal van CRM systemen. Dat is nog eens data opbouwen.

Gegevens altijd up to date, je kaartje beland niet in de prullenbak en het bespaart papier en is dus een milieubewuste keuze, wat wil je nog meer? Wat ons betreft is de Digital Business Card het enige visitekaartje die je ooit nog nodig gaat hebben.

Gerelateerd artikelen

Back to top button