FoodHuisWonen

3 Essentiële potten en pannen die je nodig hebt

Bij LUX Pannen geloven ze iedereen minstens één keer verdwaald is geraakt in de verschillende soorten artikelen die er zijn voor je keuken en je zoektocht naar de perfecte pannenset. Voor sommigen zijn de keuzes overdreven opwindend voor andere juist buitengewoon verwarrend – hoe dan ook, we hebben een lijst gemaakt met 3 essentiële potten en pannen van bijvoorbeeld Fissler die een speciale plek in je keuken verdienen.

De 3 soorten potten en pannen die elke keuken nodig heeft

Van de braadpan tot de soeppan, hier zijn de 5 essentiële potten en pannen die je in je keuken moet bewaren.

Koekenpan

Je kunt deze in verschillende maten krijgen, variërend van 16 – 30 cm in diameter, en je kunt ze voor eigenlijk alles gebruiken. Vanwege het scala aan materialen waaruit je kunt kiezen, hebben we een eenvoudige indeling gemaakt, zodat je kunt kiezen wat het beste bij je kookstijl past.

  • Pannen met antiaanbaklaag: perfect voor koken op middelhoog vuur, deze pan is gemakkelijk schoon te maken en hoeft niet veel te worden geschrobd. Ze werken perfect bij het bereiden van voedsel dat normaal aan het panoppervlak blijft kleven, zoals eieren, pannenkoeken, pannenkoeken, vis en alles met kaas! Volg ons advies en geef het een likje olie, ongeacht de instructies, het zal helpen bij het ontwikkelen van de perfecte “gouden korst” die we allemaal willen bereiken.
  • Roestvrij staal: de favoriet van een chef! Deze eenvoudig ogende pannen zijn perfect als het gaat om een ​​gelijkmatige warmteverdeling, waardoor ze het perfecte hulpmiddel zijn voor het koken van groenten, vlees en roerbakmaaltijden. Ze zijn extreem stevig en geven niet toe aan krassen van je keukengerei.
  • Gietijzer: Ongeëvenaard als het gaat om goed dichtschroeien, kunnen gietijzeren pannen wat tijd nodig hebben om op te warmen vanwege hun dichtheid, maar de korst is het waard. We beloven. Zorg ervoor dat je zoekt naar “Doorgewinterde koekenpan” wanneer je een van deze koopt, omdat dit helpt bij de kleine stukjes die aan de pan blijven kleven. Als je ambitieus bent, kun je als volgt je eigen kruiden maken!

Steelpan

Laat je niet voor de gek houden door de naam of het kleine formaat. Deze pannen zijn meer dan waarvoor ze zijn genoemd en zijn de perfecte keuze als je niet veel ruimte hebt maar de klus moet klaren! Verkrijgbaar in verschillende materialen en afwerkingen, zoek naar degenen met een zwaardere basis, zoals je zou doen met een rondeau, om te helpen bij het geleiden en vasthouden van warmte. Ze zijn een geweldige keuze voor het koken van granen, het opwarmen van restjes, koken in porties.

Houd er rekening mee dat ze vanwege hun kleine formaat vrij snel opwarmen, dus blijf bij de kleinere brander en gebruik middelhoog vuur.

Soep pan

Maak ruimte voor deze kolossale pot, want het gaat je wat tijd besparen! Zoals we bij alle potten en pannen hebben geleerd, zijn ze verkrijgbaar in verschillende materialen, maar we raden aan om minimalistisch te zijn en voor roestvrij staal te gaan. Het is de perfecte pan voor het koken van grote hoeveelheden, en de grootte geeft je de kans om het proces te versnellen bij het koken of stomen van grote hoeveelheden.

Gebruik deze pan om aardappelen, pasta, bouillon en chilis in te koken. Het is levensreddend als je werkt met groot of vreemd gevormd voedsel, zoals krabben, kreeften of kalebassen, die een ruim kookveld nodig hebben en vaak overlopen in pannen van normaal formaat. Om deze jumbo-pan nog een stap verder te gebruiken, kun je hem gebruiken als waterbad bij het verwerken van potten jam en gelei.

Gerelateerd artikelen

Back to top button